Nükleersiz Şenlik Başlıyor

Yeşiller’in Nükleersiz! kampanyası, büyük bir nükleer karşıtı şenlik olarak ve hayatın her alanına yayılarak başlıyor.

Nükleersiz ve yeşil bir enerji politikası da Nükleersiz! kampanyası içinde şekillleniyor!

Nükleer lobi koridorlarda dolaşıyor, nükleer karşıtları ise her yerde...

Nükleersiz Türkiye, Nükleersiz Dünya için...

Neden?

Çünkü Türkiye bir kez daha nükleer tehlikeyle karşı karşıya... Hükümet yıllar önce rafa kaldırılan nükleer santral yapma planlarını yeniden gündeme getirmiş durumda. Zaten neredeyse gelen her hükümet nükleer sevdalısı çıkıyor. Bunun en önemli nedeni, nükleer enerjinin en tehlikeli ve en pahalı enerji üretim biçimi olduğunu gizleyerek gerçekleri çarpıtan ve Çernobil felaketini bile gözlerden gizlemeye çalışan nükleer lobi...

Nükleer reaktör pazarlayan şirket temsilcileri, bu şirketlere danışmanlık veren nükleerci uzmanlar, enerji bakanlığı bürokratları, işleri bu lobinin uygun gördüğü yasaları çıkartıp ihaleleleri düzenlemek olan politikalcılar, işleri Türkiye’ye nükleer reaktör pazarlayıp kâr etmek ve para kazanmak olan şirketler ve insanlar... Nükleer lobi işte bu!

Nükleer lobi yalan söylüyor, çarpıtıyor ve ömrü tükenmiş nükleer teknolojiye zaman kazandırmaya çalışıyor.

Bu yüzden nükleer lobi bilimsel görünümlü pazarlama konferanslarında, bakanlık koridorlarında, üniversite bahçelerinde, meclis binalarında dolaşıp duruyor.

Nükleer karşıtları ise her yerde...

Nükleer enerji tehdidine karşı yıllardır son derece kararlı bir şekilde yürüyen mücadele, hayatın her alanına yayılıyor. Panellerde, seminerlerde, eylemlerde, sahnelerde, basında ve en önemlisi de sokakta, nükleer karşıtı mücadele büyüyor.

Ve Yeşiller...

Yeşiller, bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de en önemli nükleer karşıtı politik güç olarak bu mücadelenin her alanında uzun yıllardır varlığını sürdürüyor. Raporlar hazırlayarak, toplantılar düzenleyerek, eylemlerde, şenliklerde, miting alanlarında, Akkuyu’da, Sinop’ta...

Yeşiller, nükleersiz bir enerji politikasının nasıl olması gerektiğini göstermek ve nükleer karşıtı hareketleri daha geniş bir alana, hayatın her alanına yaymak için “Nükleersiz!” kampanyasını başlatıyor.

Ne Zaman?

Hükümet nükleer santral ihalesini 24 Mart’ta açtı. İhale sürecinin 24 Eylül’de sona ereceği açıklandı. Yani yaklaşık altı ay sonra... Demek ki nükleer santral ihalesini durdurmak için en fazla 6 ayımız var. Nükleersiz kampanyası bu süreyi en aktif şekilde değerlendirmeyi, nükleer enerjiye karşı bilinci toplumun her kademesine yaymayı ve yeşil bir enerji politikasıyla toplumun karşısına çıkmayı hedefliyor.

Nükleersiz! kampanyasında mücadeleyi film ve fotoğraf yarışmalarıyla, nükleersiz işler arenasıyla, milletvekillerine mektup kampanyasıyla, yeşil enerji eylem planıyla, raporlar, paneller, eylemler ve diğer etkinliklerle büyük bir şenliğe çeviriyoruz: Nükleersiz bir şenliğe...

Nükleersiz Türkiye, Nükleersiz Dünya demek için...

Hepiniz davetlisiniz...