Nükleersiz! Hem Kampanya, Hem Şenlik!

Türkiye Yeşilleri’nin başlattığı bu yeni kampanyayı ihalenin bitim tarihi olarak ilan edilen 24 Eylül 2008’e kadar sürdüreceğiz.

Kampanyamız halkın katılımıyla ve birlikte yapacağımız çalışmalarla şekillenecek.

- Yeşiller’in “NÜKLEERSİZ ENERJİ EYLEM PLANI”nı ilan edeceğiz. Nükleer enerjisiz, küresel ısınmayı arttırmayan, çevreyi kirletmeyen ve doğayı yok etmeyen bir enerji politikasını hep birlikte hazırlıyoruz. Ayrıntılı bilgi web sitesinde bulunabilir.

- Bu radyoaktif ihaleyi durdurmaları için AKP’Lİ MİLLETVEKİLLERİNE MEKTUP YOLLAMA KAMPANYASI açıyoruz. Herkes web sitemizin yardımıyla dilediği milletvekiline mektup gönderebilecek. Milletvekilleri önümüzdeki günlerde ihaleyi durdurmalarını talep eden sayfalar dolusu mektup almaya başlayacaklar.

- Sanatçıların nükleersiz ve sürdürülebilir enerji politikalarını destekleyen eserler vermelerini teşvik etmek için NÜKLEERSİZ FİLMLER kısa film yarışması ve NÜKLEERSİZ KARELER fotoğraf yarışması açıyoruz.

- Kampanyanın web sitesinde grafikerlerin ve çizerlerin “nükleersiz” eserlerini sergileyecekleri bir “NÜKLEERSİZ İŞLER ARENASI” açıyoruz.

Ve en önemlisi sokakta olacağız...

- 26 Nisan’da Kadıköy’de Küresel Eylem Grubu tarafından yapılacak olan “Nükleer Santral İstemiyoruz” mitingini destekliyoruz.

Yeşiller olarak herkesi 26 Nisan’da Kadıköy meydanına çağırıyoruz.

Nükleer ihaleyi hep birlikte, şenliklerle, eylemlerle durduracağız.

Herkesi NÜKLEERSİZ kalmak için NÜKLEERSİZ! kampanyasına davet ediyoruz.

NÜKLEERSİZ TÜRKİYE, NÜKLEERSİZ DÜNYA, NÜKLEERSİZ YAŞAM!...