Nükleersiz Kareler

NÜKLEERSİZ KARELER fotoğraf yarışması
Nükleer enerjiye karşı her türlü çalışma yarışmaya katılabilir. Fotoğrafların olası temaları arasında nükleer kazalar, atıklar, maliyet ve benzeri konular olabileceği gibi, yenilenebilir enerji (rüzgar, güneş vb.), enerji tasarrufu, enerjinin verimli kullanımı gibi nükleersiz bir enerji politikasıyla ilgili konular da bulunabilir.
Türkiye Yeşilleri tarafından Nükleersiz! kampanyası kapsamında düzenlenen yarışmada, nükleer enerjiye karşı ve nükleersiz bir enerji politikasını konu alan Fotograflar yarışacaktır.
Yarışma 5 Haziran 2008’de başlar. Fotografların son teslim tarihi 15 Ağustos 2008’dir. Yarışma sonuçları 22 Ağustos 2008’de açıklanacak ve seçilen çalışmalar 23 Ağustos-1 Eylül arasinda sergilecektir. Ödül töreni 1 Eylül'de yapılacaktır.
Yarışma baskı olmak üzere tek dalda yapılır. Baskılar siyah-beyaz, renkli, negatif-pozitif veya dijital fotoğraflardan elde edilebilir.

SEÇİCİ KURUL
İsa Çelik (Afiap, Fotoğraf Sanatçısı, Grafiker, Yazar)
Hilmi Etikan (Yönetmen, Fotoğraf Sanatçısı)
Kemal Nuraydın (National Geographic Fotoğraf Editörü ve Genel Yay.Yön. Yrd.)
Alper Tecer (Fotoğraf Sanatçısı)
Gültekin Tetik (Fotoğraf sanatçısı, Yönetmen, Sinema Eğitmeni, Yeşiller)
Nermin Saatçioğlu (İstanbul Film Festivali, Yeşiller)


ÖDÜLLER


Birincilik Ödülü - Pastoral Vadi'de 2 kişilik ekolojik tatil

İkincilik Ödülü - İmeceevi'nden ekolojik ürün paketi

Üçüncülük Ödülü - Yeni İnsan Yayınevi'nden ekoloji konulu kitap seti


Ayrıntılı bilgi almak için nukleersiz@gmail.com adresine yazabilirsiniz.


YEŞİLLER NÜKLEERSİZ KARELER FOTOĞRAF YARIŞMASI
ŞARTNAME
1-KONU
Nükleer enerjiye karşı her türlü çalışma yarışmaya katılabilir. Fotoğrafların olası temaları arasında nükleer kazalar, atıklar, maliyet ve benzeri konular olabileceği gibi, yenilenebilir enerji (rüzgar, güneş vb.), enerji tasarrufu, enerjinin verimli kullanımı gibi nükleersiz bir enerji politikasıyla ilgili konular da bulunabilir.
Türkiye Yeşilleri tarafından Nükleersiz! kampanyası kapsamında düzenlenen yarışmada, nükleer enerjiye karşı ve nükleersiz bir enerji politikasını konu alan Fotograflar yarışacaktır.
2-AMAÇ
Yeşiller’in “Nükleersiz Türkiye, Nükleersiz Dünya” sloganıyla yürütülen kampanyalarina destek amacıyla bu konuda yapilan fotograf çalışmalarını Ülkemizde ve Dünyada ANTİNÜKLEER olgusunu ön plana alarak, sanatta ekolojik duyarlılığın geliştirilmesine katkıda bulunmak, belgelemek, arşivlemek; ayrıca fotoğraf sanatçılarını özendirmek ve fotograf sanatına destek vermektir.
3-TARİHLER:
Yarışma başladıktan sonra fotografların son teslim tarihi 15 Ağustos 2008’dir. Yarışma sonuçları 21 Ağustos 2008’de açıklanacak ve ve seçilen çalışmalar 23 Ağustos-1 Eylül arasinda sergilecektir. Ödül töreni 1 Eylül'de yapılacaktır.
4-KATILIM
Yarışma, Seçici Kurul dışında tüm amatör ve profesyonel fotoğraf sanatçılarına açıktır. Daha önce başka yarışmalarda ödül almış veya yayınlanmış eserler yarışmaya kabul edilmeyecektir. Yarışmamıza katılan herkes bu formdaki bütün şartları kabul etmiş sayılır.
5-BÖLÜMLER
Yarışma, BASKI olmak üzere tek dalda yapılacaktır. Baskılar siyah-beyaz, renkli negatif-pozitif ve digitalden olabilir. Diapozitiften baskılarda original karenin(diapozitifin) bir kopyası (dublikesi) ile birlikte getirilmesi zorunludur.Digitalden baskılarda ise ayrıca eserin JPEG ( varsa RAW ) Formatındabir CD’ye kaydedilerek gönderilmesi şarttır. CD kayıtlarının eser sahibinin arzu ettiği kadrajda ve en az 300 dpi çözünürlükte jpeg formatında olması gerekmektedir.
Her katılımcı SINIRSIZ sayıda eserle katılabilir.
CD ye kayıt edilen her fotoğrafın adlandırılmasında sırasıyla; 5 rakamdan oluşan rumuz, (tüm resimler için aynı rumuz kullanılacaktır.) sıra numarası ve eser adı mutlaka bulunmalıdır. (12345 – 1 - eser adı ). Fotoğrafla ilgili bu üç unsurdan birinin noksan olması halinde değerlendirmeye alınmayacaktır.
Gönderilen kayıtlardaki fotoğraflar kenar boşluksuz olmalıdır.
CD üzerineGönderilen kayıtlardaki fotoğraflar kenar boşluksuz olmalıdır. CD üzerine sadece rumuz yazılarak gönderilmelidir.
6-BOYUTLAR
Baskıların kısa kenarı 18 cm'den az, uzun kenarı 40 cm'den fazla olmamalıdır. Sergilemelerde bütünlük oluşturmak için aynı renk paspartu kullanılacağından dolayı eserlerin paspartusuz olması gerekmektedir.Diapozitifler ise zarar görmeyecek bir şekilde ambalajlanip uygun zarflarle birlikte posta yoluyla veya elden teslim edicektir.
Ödül alan ve sergilenen fotoğraflar sergi amaçlı olarak kurumumuz tarafından basılı hale getirilecektir. Sergilemelerde bütünlük oluşturmak için dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan fotoğraflar, YEŞİLLER tarafından gerekli görülen büyüklükte laboratuvar baskıları alınabilecek veya fotoğraflar yarışmaya gönderildikleri boyutlarda sergilenebileceklerdir. Bu nedenle CD kayıtlarının eser sahibinin arzu ettiği kadrajda ve en az 300 dpi çözünürlükte JPEG formatında olması gerekmektedir.
7-ESERLERİN İŞARETLENMESİ
Baskıların arka yüzünün sol alt köşesine bir etiketle 6 harf veya rakamdan oluşan bir rumuz, katılım formundaki sıra numarası ve eser adı yazılacaktır. Katılım formu eksiksiz olarak doldurulup bir zarfa konacak ve zarf kapatıldıktan sonra üzerine sadece rumuz yazılacaktır.
Eserler belge niteliği de taşıyacağından hem katılım formuna hem de eser arkasına mutlaka çekildiği yer ve tarihi (yıl olarak) belirtilmelidir.
8-ESERLERİN GÖNDERİLMESİ
Katılım formu noksansız doldurulacaktır. CD kayıtlarındaki görüntülerin adlandırılmaları katılım formu ile aynı olmalıdır. Fotograflar,Kayıtlı CD ve katılım formu gönderim sırasında hasar görmeyecek şekilde paketlenip YEŞİLLER Yarışma Sekretaryasına elden ya da posta yoluyla teslim edilecektir.
Birden fazla fotoğraf olması durumunda aynı cd içerisine jpeg olarak kayıt edilmelidir. Fotoğraf ismi Cd ye kaydedilirken formda bulunan şekilde sırasıyla rumuz- sıra no – eser adı şeklinde yazılmalıdır.
NOT : Postadaki gecikme ve hasardan YEŞİLLER sorumlu değildir. E-posta yolu ile gönderiler kabul edilmeyecektir.
9- YARIŞMA TAKVİMİ
Son Katılım Tarihi 15 Ağustos 2008 Cuma
Sonuç Bildirimi 22 Ağustos 2008 Cuma
Sergileme 22 Ağustos-1 Eylül 2008
Ödül töreni 1 Eylül 2008 Pazartesi
10- SEÇİCİ KURUL VE DEĞERLENDİRME
1. İsa Çelik (Afiap,Fotoğraf Sanatçısı,Grafiker,Yazar)
2. Hilmi Etikan (Yönetmen,Sinema eğitmeni,Fotoğraf Sanatçısı)
3. Kemal Nuraydin (N. Geographyc Fotoğraf Editörü ve Genel Yay.Yön. Yrd.)
4. Alper Tecer (Fotoğraf Sanatçısı)
5. Nermin Saatçioğlu (İstanbul Film Festivali – Yeşiller)
6. Gültekin Tetik (Fotoğraf sanatçısı,Yönetmen, Sinema Eğitmeni,Yeşiller)
1- Fotoğrafların değerlendirmesi seçici kurul tarafından yapılacaktır.
2- Yarışmaya katılan fotoğrafların digital kopyaları arşivde saklanmak üzere yarışma düzenleme kurulunda kalır.
3- Burada belirtilmeyen tüm hususlarda ve doğabilecek anlaşmazlıkların çözüme bağlanmasında kampanya düzenleme kurulu yetkilidir.
4- Yarışmaya katılan yönetmenler, Başvuru Formu'na imza koyarak, Yarışma Yönetmeliği ve Başvuru formlarının tüm hükümlerini kabul ve taahhüt etmiş sayılır.
11- ÖDÜLLER :
Birinciye Pastoral Vadi’de 1 hafta 2 kişilik ekolojik tatil
İkinciye İmeceevi’nden ekolojik ürün paketi
Üçüncüye Yeni İnsan Yayınları’ndan ekoloji konulu kitap seti
12- GERİ GÖNDERME
Yarışmada ödül alan eserlerin yayın hakları YEŞİLLER NÜKLEERSİZE ait olacaktır. Yarışmada ödül ve sergileme alan eserler sürekli açılan yurtiçi ve yurtdışı sergilemeler ve oluşturulacak albümde yer alacağından YESILLER NÜKLEERSİZ arşivine girecektir. Diğer Eserler gönderildikleri paketlerle, istenirse, geri gönderilecek; bu sırada postada oluşacak gecikme ve hasardan YEŞİLLER sorumlu olmayacaktır.
13- KULLANIM HAKLARI
Ödül alan ve sergilenen FOTOGRAFLAR YEŞİLLER NÜKLEERSİZ arşivine alınacak, ayriyeten bir telif ödenmeyecektir. Bu eserlerin kullanım hakları süresiz olarak YEŞİLLER ve eser sahibinin olacaktır. YEŞİLLER bu eserleri kurum basılı ve görsel yayınlarında, web sitesinde duyuru ve tanıtım amaçlı olarak, eser sahibinin adını belirterek kullanabilecektir.
Eser sahibi yukarıda belirtilen kullanım hakları için TÜRKİYE YEŞİLLERİNE izin /muvaffakatname verdiğini kabul eder. Bu şekilde kullanılan eserler için, eser sahibi sonradan verdiği izni kesinlikle geri almayacağını ve eserin yukarıdaki şekilde kullanılmasını men etmeyeceğini veya bu izin / muvaffakatname için herhangi bir telif hakkı veya maddi, manevi talepte bulunmayacağını gayri kabili rücu kabul, beyan ve taahhüt eder.
İLETİŞİM - Yeşil Ev
İstiklal Cad Balo Sok No 21 Kat 1 Beyoğlu İSTANBUL - (212) 244 77 80
KATILIM FORMU
YARIŞMACININ
Adı – Soyadı :
Adresi :
Ev Telefonu :
Cep Telefonu :
E-mail :
Tarih :
YEŞİLLER NÜKLEERSİZ KARELER Fotoğraf Yarışması Şartnamesinin katılım koşullarını ve şartnamenin tüm maddelerini aynen Kabul ettiğimi beyan eder ve beyanımı aşağıdaki imzamla onaylarım.
İmza :
ESERLER
(siyah-beyaz ,renkli negatif,diapozitif ve digital baskı)
S. No
Eser Adı
Çekildiği Yer
Tarihi
Nitelik
S.B-Dia-digital ?
1




2




3




4




5